Sponsor ads: Jom klik2

;

Monday, October 26, 2009

Aku nak bercerita plak...




Salam seme para blogger yang masih sudi dan tidak jemu2 untuk hinggap di teratak falcon yang tidak seberapa indah ini..TERIMA KASIH banyak2 ... jasa mu di kenang.

erm hari ni dan ketika ini aku teringat akan satu kisah tentang aku.jadi aku tersa jari jemari ini ingin menulis.Cerita ini bukanlah rekaan semata
-mata.sekadar kenangan yang ingin aku ceritakan di samping ingin mendapatkan sedikit pandangan serta komen dr kepala hangpa yang cerdas lagi bijaksana tuh..

Cerita nya lebih kureng begini, pada tahun 2007 aku telah mengenali seseorang yang boleh di katekan baik dan rapat jugak la dgn aku. perkenalan bermula dek kerana tempat aku berkursus dengan die same. dan rumah kami pin berhampiran di ibu kota ketika itu.

dari hari ke hari hubungan aku dengan die menjadi semakin akrab @ dalam erti kate lain rapat.
dan biasalakkalo dah rapat. mankan same, minu
m berdua, keluar same.. dan macam2 lagi la aktivitinyer.

dipendekkan cerita , aku bahagia dengan die, die pun same. dan kami pernah berjanji tidak akan melukai hati masing2.Walaupun pada hakikat mata kasar jelas aku kedudukan die yang suka pasang ramai. jadi aku pun wat dek je la... tapi hati aku terasa sakit. aku sendiri x pasan gak..
cam ne lak aku leh de hati dengan die.huhuhu


selepas tamat kursus di sana.kami yang berda di negeri yang same cuma berlainan kawasan telah pun berpisah.Dan hari ke hari amatlah sukar utk kami berjumpa lagi. aku juga merasakan yang hubungan ini tidak akan kekal lame lagi.

pada 31/12/2007 die mula bekerja di satu tempat kerj adi tempatnyer. dan bermula saat itu jugak kisah aku sukar utk hadapi. die semakin hari semakin jauh....jauh...dan jauh....
dari setiap minit msj di kirim menjadi ke setiap jam..dari setiap jam menjadi ke jarang2..

aku faham dan megerti jika itu dinamakan kerja.. tp yg aku tdk fahamkan hampir berbulan die langsung tdk menyampaikan kabar berita.aku pon call la die

aku: skg ni dh x de msj pon?

die: sory ..bizi keje...k bye2 nk tido dah...sok nk keje ..

aku: ok....

huhuhu aku menjadi lgi tdk faham dgn sikap die.. sdgkan dulu lagi die tak tido, jangan kate aku nk tido x bls msj die pon dah rindu.... aku lah menjadi teman die setiap malam sampai die tertido.. tpi sejak die bekerja , segalanya telah berubah...

satu hari aku mesej die... tapi jawapan ini yang aku dapat..

: sory , ni bukan along..{maknanya itu bukan die}

aku try gak call die..tp x jawab..tibe2 die de msj aku pakai no laen. die kate skg dah x pakai phone.. sbb mls di ganggu.. at las aku dpt taw gak die pakai no baru.. dan tlh memiliki org baru..
hancur hati aku aku bila taw die wat aku cm ni. sanggup die tipu aku hidup2.. mati2 aku ingat die keje.

yang plh aku skt ati dan sedih aku telah pon membelikan die phone sebelum kite tgl berjauhann supaya mudah utk komunikasi. sbb phone die rosak.. tp hp tu die leh kasi kekasih baru die pakai.
ade ke patut????

masa tuh aku dah hlg sabar aku call tny mcm2 ... di diam trs ltk call.. aku sbr lagi..aku msj x bls... bls2 jer..

die: tolong jgn ungkit lgi tntg kite..lupekan yang kiter penah kenal..anggap kite tk pernah jumpe..

adakah ini yg harus aku terima setelah hatinye aku jaga..aku tatang bagai minyak yang penuh.
aku korbankan segalanya. aku sygkan die. rasanya sukar utk aku terima seme yg die wat pada aku. die terlalu istimewa..

jika di beri peluang aku ingin mendekatinya semula. tp khayalan semua tu. aku xkn dpt punyer...
hehehe aku lom citer lagi..oleh kerana terlalu geram aku mintak tlg kawan aku gertak die sampai die plgkn hp yang aku beri tu.. dengan harapan die dpt time aku blk.. tp sdhnyer die plgkn cmtu jerp...

dr tgn org lain dan segala gambar kenangn dibuang...huhhhhhhhhhhh pedih hati aku bagai di hiris sembilu tajam... hingga kini die marahkan aku... adakah wajar utk aku meminta maaf?? atau aku yang bersalah?? salahkah aku sekadar inginkan penjelasan dari die??? kenapa, mengapa, kerana ape ? aku diperlakukan begini???

komen anda diperlukan...tolong komen yer..




8 comments:

.:Fathiha Zainal:. said...

Hyee..
Nice story.
N rs terpanggil lak nk comment. =)

Wat I wanna say is, tak perlu la diigt org yg x tahu menghargai itu. After what u've done, smpai hati die buat u mcm tu yea.

Yess! If i jd u pn, msti i t'tnya2 gk, y die buat u mcm tu? But then, it is useless if u keep on mencari die, tp die ttp avoiding u. Better u just lupakan die n carry on with ur life. Myb one day, bila dia dh realize slh dia, dia akan cari u blk. If not, just forget it.

mello said...

sabarla.. hati manusia sukar diduga.. tp mmg trluka kalau diperlakukan gitu..hm

cik syazni said...

perempuan playgirl mmg xkn berubah, percayalah..

sian ko ...~~

zaiMi said...

nk ckp lupekan die pn ssh gk sebab dh sygkan die sepenuh ati.. tp kna ckp gk la.. bunga bukan sekuntum kumbang bkn sekor.. org tu dh xnk xpe la.. org lain ramai lg kt luar.. ade yg jauh lg baik dr die lg..

falcon said...

salam Fathiha Zainal:

thanks for tha advise... Insya Allah aku tabahkan juga hati ini untuk lupakan die.. mgkn ini yg terbaik untuk aku.. i hope i will know the reason one day...

falcon said...

hai mello... huhuhu aku akan cuba sabar.. tp sabar sebagai manusia ni terlalu ade batasnyer.. kdg2 leh wat kita hlg sabar..

falcon said...

cik syazni nk wat cm ne dah takdir tertulis gitu??

falcon said...

welcome zaimi: betul tu bunga tdk sekuntum kumbang tdk seekor..tp soal hati x bisa di paksa dah di buang sesukati hati ..ibarat memotong tangan sendiri .. pedihnyer sendiri yg rasa ..tol x?? ape pun aku dah trskn hdp sendiri.. aku boleh hidup tanpa die.. semoga Allah limpahkan kebahgiaan pada die..mgkn die tdk bahagia dgn aku..

;