Sponsor ads: Jom klik2

;

Friday, October 16, 2009

Siapa CINTA pertama anda??

Hari ini aku terkenang pada CINTA pertama. SO, aku pun mula la menaip dengan suka suki aku nak cerita YANG aku tidak pernah pun mengalami CINTA pertama lagi..hehehe
betul ni tak tipu pun..huhu tidak ade manfaat pun kalo aku tipu korang..

Secara jujurnya apa yang aku katekan tadi tu adalah kebenaran dan hakikat yang aku nak bongkarkan di sini.emmm bukan sebab aku tak minat nak berCINTAN atau aku sengaja mengelak dr mencintai seseorang. Mungkin belum tertulis untuk aku merasakan ape itu CINTA??

Jadi korang saja lah yang tahu dan benar-benar tahu dan fasih erti CINTA dan siapa CINTA pertama korang?? kann3?? mesti korang yang membaca entri aku kali ni tersenyum sorang2..hakhakhak

ape yang aku nakbongkarkan adalah . suatu tika dahalu .. wah cam cerita lame2 la palk... keh3..
ok2 citer nya cam ni dulu, aku pernah menyukai seseorang. siapa dia?? dan knp dia? biarlah aku seorang jer yang tahu.k

al-kisahnya perasaan aku itu hanya lah bertepuk sebelah tangan, aku kenal die. dan die juga kenal aku.masa zaman skolah. satu kelas je nagan die. aku suka tengok die.. dan aku cuma pernah tanya siapa yang pernah bertahta die di hati die..??

Dan agak2 korang ape jawapan yang die berikan??
jeng...jeng...jeng.......

rupa-rupanya die telah pun mempunyai hubungan istimewa dengan kawan aku sendiri dalam diam2. huhhhhhhhh masa tu frust tertonggeng jgk la.. tapi apakan dayang sebagai kawan aku perlu dan mesti hormati perhubungan mereka.

Dan mulai pada saat, tika dan waktu itu jugak lah aku mula dan pelan2 melarikan diir dan menjauhkan diri aku dengan die ayng pernah aku sayang dan cinta dalam diam2.
dan kalo u all nak tau, hingga ke hari ini aku masih menyimpan perasaan pada dia.

Lepas jer abis skolah, aku dapat cite yang die dah tak bersama dengan kawan aku tu, mereka putus sebab dah tak sehaluan dan itu cuma CINTA MONYET di zaman skolah.

huhuhuhu alangkah sedih hati aku. melihat die di permainkan begitu saje. Tapi aku juga menangung kesedihan dek CINTA yang tidka kesampaian.

Ya ALLAH, Ya Tuhan KU,
yANG MAHA pengasih Lagi MAHA penyayang.
Aku hamba yang lemah lagi hina,
memohon belas dan kasihan dari mu,
Engkau
buka kan lah hati die (---- ------- --- -------- )
supaya die sudi membalas CINTA aku ini.
Sesungguhnya ENGKAU juga lah yang telah melahirkan rasa CINTA aku ini pada die yang telah ENGKAU ciptakan.
Jika benarlah sudah tertulis die adalah untuk ku,
dan aku adalah untuk die.
Engkau izinkan lah silaturrahim ini terjalin dengan berkat serta limpahan berkat dari Mu
Ya ALLAH kerana aku amat menyintainya.

Dan jika die bukanlah jodoh ku, aku redha...
ENGKAU yang MAHA mengetahui segalanya..
Aku bersyukur kerana ENGKAU telah melahirkan rasa CINTA di hati ku ini..

Amin...amin...r.b.a.






lirik :

DiWajahMu Ku Lihat Kehausan Kasih Sayang
Ingin DiCintai sepenuh Jiwa
kau
 MmilihKu Utk Bsama
Aku Tenggelam Dlm AsmaraMu
Aku Percukan UtkMu Bahagia
Kerna Ini CintaKu Yg Pertama

Kau Hilang Dan Kau Datang Mbawa Semangat
Menagih Janji2 Ku Dulu
Kau Ingin Kembali KepadaKu
Mengapa Dulu Kau Meninggalkan Ku
SeHingga Aku Rasa Ditipu
Oleh PerbuatanMu ~X2

Bukan Begini Yg Aku Impikan Percintaan Kita Tiada Kesudahan
Oleh Tipu Daya
BagiMu Ia
 Sandiwara

Kau Pandai Mhias Manisan Dibibir
Bmain Dan Mgusik Ku Dgn Cinta
Merosakkan Jiwa Insan .. Yg
Setia

SeAndainya Kau Ingin aku MyintaiMu
Masih Ada Ruang Belas SimpatiKu Ini UtkMu

Tuliskan Satu Pjanjian SeUmur HidupMu
Akan Abadikan Pcintaan Ini Hingga KeAkhir Hayat
Kita Bdua Selama Nya




18 comments:

ZARA 札拉 said...

Cinta pertama aku kekasih yang bukan milik aku lagi~

=)

falcon said...

erm adat di dunia ini...bercint atak semestinya bersama..

itulah haikat cinta..

PeJuAnG HiDup said...

cinta pertama ku sedang bersemi dalam hati. lalala...

eyes2eyes said...

teringat kt cinte ke 2,3,4,5,10,sjuta (hwah3- pdahal xde pon). =p

zaiMi said...

wah cinta pandang pertama.. jgn risau kalo ade jodoh xkemana.. tp kalo xde jodoh yg dh kawin pn bleh cerai.. hehe

falcon said...

hehehe betul latuh... aku hanya berserah... kalo itu takdirnya .. aku redha..

falcon said...

eyes2eyes...hehehe banyak tol cinta kamo...bgs la tuh..

falcon said...

hai pejuang hidup... wah selamat berbahgia bersama insan tersayang.. moga berkekalan..

Tue said...

cinta pertama?? wahahaha bosan2

PeJuAnG HiDup said...

tq falcon. itu yg diharap2kn. hehehe... cinta monyet pun ble kira cinta pertama ka?

falcon said...

haik kenapa lak Tue?? bosan ke??

falcon said...

doakan aku jugak yer wahai sahabat yang bernama pejuang hidup...

selipar besi said...

cinta pertama aku kekal seketika cuma.mengenali hanya utk 7 tahun.kemudian tiada jodoh atr kami..berakhir dengan luka dihati.aiseh...

dah2...kau jgn sedih..
mohon padaNya..tadah tgn minta..
aku sudah kering airmata untuk ditangisi...
kini aku akan bgn utk kuat mcm badang.

selipar besi said...

eh aku anta komen td.dpt ker?

asma mohd shamir said...

biase la klu da cinta monyet, org pon jd monyet..
tp kan klu korang pikir balik, nape perkataan "cinta monyet" tu timbul..
apa sbb ade nme monyet ek???
kongsi2 ckit ilmu korang..

p/s:aku zaman dlu pon byk gak cinta monyet smpai nk jd monyet pon ada...hehe

falcon said...

salam asma:

erm cinta monyet?? hukhuk aku pon xtaw asl usul nyer.. kepada korang2 yang taw sila dan sudi- kan lah kongsi ilmu di sini...k

mello said...

aku ada gak suka sorang girl neh.. bdk klas aku..kira2 7 tahun lalu.. sekarang? skarang beliau milikku.. insyaAllah sampai akhirnya.. heee =)

falcon said...

wah kamo beruntung la bro.. jage la die sebaiknyer..aku doakan kebahgiaan kalian dan jgk kawan2 blogger yang laen...

;