Sponsor ads: Jom klik2

;

Monday, October 12, 2009

cerita pertama 13/10/09



salam sayang dari gua falcon..
waaaaaaaaaaaaa blog aku masih belum ada follower huhuhu. tak pe lah aku akan teruskan perjuangan ini supaya dapat melakar karya untuk tatapan semua.
aku akui terlalu sukar untuk membuat semua orang ketawa dan gembira dengan tulisan kita sedangkan kita menangis untuk membuat sesuatu untuk mereka.ops... ape da aku merepek ni.
ok lah cerita nyer lebih kurang berbunyi begini.

hari ini merupakan hari yang paling "blur" dalam hidup aku.hehehe seram tak?? huhuhu sambung cerita. aku blur bukan sebab aku de masalah tetapi aku yang telah membuat masalah.keh3 aku sendiri tidak memahami situasi ini.
kadang-kadang aku rasakan diri aku ni terlalu obses dengan kerja . kadang-kadang plak aku rasa terlalu bosan dengan kerja. korang bayangkan lah semua kerja terpaksa aku pikul sendiri. dari a sampai z.. tak perlu rasanya aku ceritakan ape pekerjaan aku cukuplah korang taw aku kerja dengan family.

berada dalam perniagaan yang di usahakan sendiri. nak di jadikan cerita aku di beri tangungjawab yang berat dan teramat berat untukaku pikul. dari bahagian membuat dan menjual.kadang-kadang kerja yang di luar kepakaran serta luar minat aku sendiri pun aku kena buat. sama ada aku suka atau tidak. sama ada aku nak atau tidak. aku kena jugak buat.
walaupun kerja itu amat lah membuatkan aku bohsan..............

kenapa aku rasa dunia ini tidak adil memilih aku untuk meharungi semua ini. bila aku buat kerja ada saje yang tidak kena. dan selalu di perlekehkan. bila aku tak buat ade jer ayat yang menghina, mengherdik.. buat salah , tak buat lagi la salahnyer. aku di katakan derhaka.
ape lagi yang aku mampu dan perlu buat????

aku abaikan kehidupan aku semata-mata kerja. tidur dan jaga aku hanya bekerja. salahkan aku nak rasa hidup seperti orang lain. boleh jumpa kawan-kawan. gelak-gelak. kongsi cerita. bergurau dan macam-macam lagi la yang korang jugak lakukan untuk menghiburkan hati korang melepaskan tekanan kerja.

hampir 3 tahun aku korban kan semua tu. hanya semata-mata menjaga hati mereka. orang yang perlu aku hormat. apakah yang aku buat ini betul??? perlukah aku melawan semua ini?? derhaka kah aku korbankan masa remaja aku ini untuk rasa sedikit kebahgiaan?? berbaloi kah aku buat seme ini??

luarannya aku gembira . tetapi hati dan dalaman aku menderita. kalo nak dikirakan penat. aku terlalu penat. rehat aku cuma pada waktu malam.masa tidur. terlambat bangun aku di hambat dengan pelbagai cacian.

aku derita dengan semua ini.andainya telah tertulis hidup aku ini hanya untuk derita aku redha.
hanya di blog ini aku meluahkanape yang aku rasa. tiada seorang manusia pun yang memahami aku. dan tiada sesiapa pon tempat untuk aku berkongsi cerita dan duka yang aku tanggung..

salam,
falcon

18 comments:

The Wan And Only said...

jangan la camtu falcon... keje tu keje gak, tp idup kena fun gak... :)

jom lepak2 makan2 tgk wayang... :)

falcon said...

thanks ye wan...sudi gak komen blog falcon..
tu r pasal.. falcon nak fun n de life cam org laen..but... ssh la huhuhu

ZARA 札拉 said...

tabah2~
sila tabah ya?

=)

falcon said...

thanks zara.... cayang kamo...

ZARA 札拉 said...

hehehe~

no big deal bro~

=)

BTW, better buat pop-out window for comment~
senang readers mau komen~
=)

well, tu cuma suggestion je~

falcon said...

salam zara.. erm cadangan tu menarik tp falcon ni masih newbie as a blogger... blh zara tlg tunjukkkn caranya??

Cik Amy Sensei said...

salam..

moga kamu bahagia selalu di sana...

Framestone said...

he..23x itu la namanya kehidupan... xsemestinya kite perlu wat bnde yg kite suka untuk meneruskan kehidupan....

ada yang terpaksa menipu, tikam kawan mahupun jual tubuh untuk hidup... kite kamu masih bertuah tidak terjerumus ke arah itu

cam bro..even ade degree, koje cam macai je... ikut pengarah g sane sinie... Kekdang runner sane2 sinie...perak KL..KL perak... deal dgn menteri...dgn dato' datin... tp gaji xseberapa pun...

hujung mgu pulak g menoreh tolong family kat kebun... kekdg kne runner g lawat adik2 yg berlajar jauh2.. kne g umah bakal mertua... tolong bakal2 saudara mara...

ini semua kehidupan.... pe2 pun bro masih bersyukur bro mempunyai kehidupan even xseperti yang bro harapkan... coz bro ade keinginan nk g koje kat oversea..entah la

out of topic--> salam.... salam perkenalan jugak... cam mne leh tersesat ke blog bro nie

www.broframestone.com

Samaira said...

pssst rileks arrr
at least ko ade keje skang kan
ko bygkn ade org x keje2 sampai la ni
sbb susah nk dpt keje
ade yg kena buang keje sbb ekonomi teruk skang kan hehe
ko rileks je keje2 dan ko enjoy sekali sekala x salah aku rasa..

falcon said...

salam samaira: time kasih samaira sudi gak ko kasi komen dan pendapat pada..insyaAllah selagi aku aku kuat..aku akan trskn perjuangan ni..... semoga korang seme trs sokong aku...hukhukhuk

falcon said...

salam kenalan tuan punyer
www.broframestone.com.. huhuhu sungguh tidak ku sangka bukan aku sorang punyer tekanan seperti ini..

thanks bro ko kais aku semangat walaupon kdg2 setiap semangat yang aku ade akan hilang tibe2. aku harap akan ade kawan2 yang selalu memberikan aku semanagt utk aku lalui semua ni..

aku nak jd cam ko bro... seorg yang tabah... kalo ko blh aku jugak boleh bro...

erm pasal tersesat tuh..bukan tersesat bro.. tercampak jep..hehhehe

falcon said...

hai cik amy sensei: moga kamo juga begitu yer... cayang kamo lorh

Framestone said...

he...23x sape yg mencampak ko tue... selamat kat Malaysia lagi...

senang je... ko kne cari pembakar semangat baru leh ade semangat...

even ade SPM bukan penghalang... ada mbe bro just SPM je..tp bisnes kencang sane sinie..(ada gak nk disuapkan dalam mulut anak bini)

cam bro nk dpt degree pun merangkak2..5 tahun baru dpt... klu ikutkan rasa menyesal je spm dulu down n malas jawap.. Kalau x mybe dh jd doktor ke.. jd angkasawan ke xpun jd orang yg terlebih digunai

tp nk wat cam mne..itu la kehidupan... bro boleh..ko pun boleh.. bro xleh..xsemestinya ko xleh..betul x??

falcon said...

Salam bro Framestone: huhu10x.. erm ntah la bro..kdg2 terasa down sgt.. kdg bersemangat..

bese la org baru nak hidup br nk kenal dunia.. pape pon bro dh jd antara yang hebat.. biar tak jdi doktor atau angkasawan pon...

apo yang penting jadi diri sendiri...
thanks bro ats kate2 semangat mu.... cayang bro

NahDaTuLIzaH said...

Cik Izah da follow...

Thanks sebab sudi follow cik Izah..

Congrats sebab dapt buta layout yang cun...

falcon said...

hai cik izah...thank for the komen..hehe

singgah lagi yer

ultraman_88 said...

waaa..
sedih gak no..
ekeke
saba2..
hihi..

falcon said...

thanks yer ultraman88...

;